Атракции
Интересни обекти в село Крамолин
Интересни обекти в село Крамолин Крамолин
  • Часовниковата кула в центъра на селото отброява времето с камбанен звън на всеки 30 минути; издигната е в памет на жертвите за свободата и независимостта на България.
  • Църквата „Свето Възнесение” е еднокорабна, с място за хор и чудесна акустика. Построена е през 1898-1903 г. от майстор Тотю от Трявна на мястото на стара църква от 1843 г. Намира се близо до центъра на селото, а за да я посетите попитайте в кметството или в библиотеката.
  • В Крамолин има уникален частен музей – собственикът е събрал сечива, предмети от бита и други старинни вещи от българската история и е превърнал плевнята си в своеобразна изложбена зала. Сам той посреща гостите и разказва за произхода и предназначението на предметите. Можете да го посетите след предварителна уговорка.
Нашите партньори
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ САЙТ
НА СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО”!
За любители на природните творения;
За онези, които търсят различното;
Които бягат от злободневното и масовото;

За жителите, гостите и приятелите на Деветашкото плато и десетте села: Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево, Тепава и Чавдарци – надяваме се тук да намерите по нещо интересно и предизвикателно за всеки вкус.

Надяваме се и да обикнете този район още повече!