Събития
Сдружение "Деветашко плато" работи с ученици от Ловеч по проекта "Пожарникари доброволци за всички" 27.06.2018

На 21 юни група ученици от Детско полуцейско управление към училище "Тодор Кирков" - Ловеч, водени от г-жа Детелина Карапетрова, посети района на Деветашкото плато за еднодневно занимание на открито. Темата на заниманието беше "Опазване на горите от пожари", като същевременно групата посети и Деветашката пещера, която е защитена природна забележителност, в която се намира най-голямата колония от прилепи в България.  Велислава чилингирова от сдружение "Деветашко плато" запозна учениците с дейността на организацията, предостави им интересни материали за прилепите и разказа за пещерата.

Групата посети най-голямото село на Деветашкото плато - Горско Сливово, където в читалището беше посрещната от Румяна Тодорова и Дениза Караиванова с вкусна местна баница и чай. В залата на библиотеката децата се запознаха с лекция на тема "Горски пожари", направиха си маски на прилепи и нарисуваха голямо табло с пожелания за читалището.

Нашите партньори
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ САЙТ
НА СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО”!
За любители на природните творения;
За онези, които търсят различното;
Които бягат от злободневното и масовото;

За жителите, гостите и приятелите на Деветашкото плато и десетте села: Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево, Тепава и Чавдарци – надяваме се тук да намерите по нещо интересно и предизвикателно за всеки вкус.

Надяваме се и да обикнете този район още повече!