Новини
И ТОВА ЩЕ МИНЕ - АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ  от общините Летница, Ловеч и Севлиево
И ТОВА ЩЕ МИНЕ - АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ от общините Летница, Ловеч и Севлиево 24.03.2020

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ От общините Летница, Ловеч и Севлиево

Община Летница – 23.3.2020

На основание чл.44, ал.1, т.1 и т.8 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с чл. 29 и чл. 63, ал. 4 и ал. 5 от Закона за здравето, във връзка със Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г., допълнена със заповед № РД-01-131/17.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването, поради установен случаи на струпване на хора около вендинг-автоматите на открито и закрито и невъзможността за извършване на контрол за периодично почистване и хигиенизиране и осигуряване на пропускателен режим до автоматите, което създава опасност за здравето на хората и с цел въвеждане на мерки за предотвратяване и ограничаване разпространението на коронавирус на територията на Община Летница, със Заповед на Кмета на Община Летница е преустановено предлагането на кафе, топли и студени напитки и други пакетирани храни от вендинг-автомати, разположени на територията на Община Летница на открити и закрити места, считано от 23.03.2020 г. Със Заповед на Кмета на Община Летница се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Забранява се на лица до 60 г. възраст да посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 8.30 ч. до 10.30 ч. Считано от 00.00 часа на 24.03.2020 г. се ограничават частните мероприятия с масов характер на открито и на закрито, преустановяват се всички групови форми на събирания в домовете на гражданите (чествания, празници, тържества…). Въвежда се вечерен час за малолетни и непълнолетни лица на територията на общината. Те ще имат право да излизат до 20:00 часа. Тези мерки са поредното действие на местната власт в борбата с коронавируса и ограничаването на разпространението му на територията на общината.

Община Ловеч – 23.3.2020

Вечерен час за децата и учениците до 18 години, още по-малко междуселищни автобуси и забрана на частните тържества препоръча Общинският оперативен щаб в Ловеч. Новите мерки бяха обсъдени на заседание на 23 март 2020 г. сутринта, а кметът Корнелия Маринова ги оформи като заповеди. Изискванията допълват приетите по-рано „Мерки и препоръки във връзка с предотвратяването и ограничаването на разпространението на коронавирус в Община Ловеч“. Новите мерки влизат в сила от 24 март, вторник. Допълненията включват въвеждане на вечерен час от 19.00 часа до 6.00 сутринта за малолетни и непълнолетни граждани до 18 години. В посочения времеви пояс тези лица нямат право да бъдат извън дома, на обществени места, освен ако не са с придружител . Освен това се прави поредна корекция на автобусните пътнически линии. Временно се спира сутрешния автобус по направлението Ловеч – София, като остава този в 13.00 часа, който се връща вечерта. Спират се и междуселищни автобуси до 21 селища в Община Ловеч. По-точно преустановява се обслужването на автобусните линии до: Абланица; Александрово; Брестово; Българене; Горан; Владиня; Дренов; Къкрина; Пресяка; Гостиня; Радювене; Скобелево; Славяни; Смочан; Тепава; Деветаки; Умаревци; Йоглав; Дойренци; Хлевене и Слатина. Ще пътуват обаче автобусите по линията Ловеч – Баховица – Лисец (заради работниците), както и по линията Ловеч – Сливек - Горно Павликене - Малиново – Стефаново (поради отдалеченост и липса на магазини). Остават в сила автобусите за Плевен и Троян, а Тетевен, Луковит и Летница се обслужват от други общини. Шест други села в общината също са с автобуси от чужди линии. Градските автобусни линии продължават да работят с изменените по-рано разписания, тоест сутрин и следобед. Забранява се достъпа до детски и спортни площадки (вкл. такива в дворове на училища, детски ясли и градини) и спортни съоръжения – стадиони, игрища, фитнес уреди на открито и др. В административните сгради в населените места в общината, в пощи и здравни кабинети да несе допускат в помещенията повече от две лица над 60 годишна възраст, а на прилежащите открити площи да се спазва дистанция поне 1,5 метра между лицата. Собствениците на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и други търговски обекти и вендинг автомати, които имат разположени маси и столове на открито, в срок до 21.3.2020 г. да приберат същите в складови помещения. Забраняват се частните тържества на открито и закрито. Щабът приканва настойчиво гражданите да спазват разпоредбите на компетентните държавни, общински и здравни органи.

Община Севлиево – 23.3.2020

Със заповед на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов от 20.3.2020 г. и съгласно препоръките на Министерството на здравеопазването, от 21.3.2020 г. се въвежда вечерен час за малолетни и непълнолетни лица на територията на общината. Те ще имат право да излизат до 19:00 часа. Тази мярка е поредното действие на местната власт в борбата с коронавируса и ограничаването на разпространението на територията на общината. Решението е прието и на заседанието на Областния кризисен щаб и е в сила за цялата габровска област от утре. За спазването на заповедта ще следят органите на реда, Общинският инспекторат и заместник-кметът на Община Севлиево Красимира Йорданова. От 23.03.2020 в община Севлиево се забранява консумацията на място в обектите за бързо хранене и хранителните магазини на територията на бензиностанции Кризисният щаб на община Севлиево умолява гражданите да предприемат социална дистанция и да си останат у дома! В случай на излизане навън - всички да бъдат с лични предпазни средства и стриктно да спазват указанията за дезинфекция!

Нашите партньори
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ САЙТ
НА СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО”!
За любители на природните творения;
За онези, които търсят различното;
Които бягат от злободневното и масовото;

За жителите, гостите и приятелите на Деветашкото плато и десетте села: Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево, Тепава и Чавдарци – надяваме се тук да намерите по нещо интересно и предизвикателно за всеки вкус.

Надяваме се и да обикнете този район още повече!