Новини
И ТОВА ЩЕ МИНЕ! - Няма да е все така...
И ТОВА ЩЕ МИНЕ! - Няма да е все така... 23.03.2020

Стара притча разказва за някогашен мъдър владетел, който обаче бил много подвластен на настроенията си. Животът му бил изпълнен с емоционални възходи и сривове, от приповдигнатост и щастие до дълбока неудовлетвореност и отчаяние. Тези промени в настроението влияели на решенията и заповедите му, а това създавало трудности както на него, така и на поданиците и царството му. Обърнал се владетелят за съвет към своите мудреци. Един от тях му подал красива кутийка, в която имало пръстен. Той нямал скъпоценни камъни, дори не бил от злато. „Носи го винаги със себе си”, казал мъдрецът. „При нужда пръстенът сам ще ти даде знак как да постъпиш”. Не след дълго, владетелят повел войската си в изтощителна битка срещу завоеватели. В един момент всичко изглеждало толкова безнадеждно, че владетелят бил готов да се предаде. Тогава пръстенът блеснал на ръката му и той видял, че на него има надпис – четири думи, които не бил видял дотогава: „И това ще мине”. Прочитайки ги, владетелят изведнъж изпитал кураж, сили и прилив на енергия. Спечелили битката и се върнали в двореца. Там той вдигнал невиждан пир, който продължил с дни. В разгара на пиршеството, точно когато започнал да се самозабравя, пръстенът отново пробляснал на ръката му. Четирите думи пробудили владетеля и го върнали на земята. „И това ще мине”, напомнял надписът.

Скъпи приятели, В рамките на проекта "Активни граждани в селата" стартираме рубрика с това вдъхновяващо име, за да си бъдем полезни в трудните моменти на криза. Тук ще публикуваме актуална информация, свързана с промените, които се налагат поради извънредната ситуация в страната. Ще „прочитаме” за вас заповеди и наредби, данни и полезни съвети, които да ни помогнат да се справим с всичко това заедно. И да не забравяме, че „и това ще мине”! Да вярваме силно, че скоро ще се върнем към нормалния си ритъм на живот. И ще се прегърнем отново!

Проектът „Активни граждани в селата“ се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел е повишаване на гражданската активност и обществената осведоменост и привличане на широк кръг граждани и доброволци в процеса на развитие и оживяване на 13 български села и 4 общини.

Нашите партньори
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ САЙТ
НА СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО”!
За любители на природните творения;
За онези, които търсят различното;
Които бягат от злободневното и масовото;

За жителите, гостите и приятелите на Деветашкото плато и десетте села: Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево, Тепава и Чавдарци – надяваме се тук да намерите по нещо интересно и предизвикателно за всеки вкус.

Надяваме се и да обикнете този район още повече!