Новини
Проект ПОЖАРНИКАРИ ДОБРОВОЛЦИ ЗА ВСИЧКИ - FireVall
Проект ПОЖАРНИКАРИ ДОБРОВОЛЦИ ЗА ВСИЧКИ - FireVall 09.02.2018

На 8.2.2018 г. сдружение "Деветашко плато" представи проекта FireVall пред ученици от 1 и 4 клас на училище "Тодор Кирков" в Ловеч. Учениците са възпитаници на г-жа Детелина Карапетрова-Бъчева, член на УС на сдружението. В срещата участва и г-жа Габриела Тодорова, ПР експерт в Областно управление на МВР - Ловеч. Ето информацията, която тя подготви:

Да бъдеш доброволец!!! „Ползата от доброволните формирования“ – това е поредната тема, с която днес се запознаха малките възпитаници на СУ „Тодор Кирков“-гр.Ловеч, които участват в Детско полицейско управление. Г-жа Велислава Чилингирова от сдружение „Деветашко плато“ представи на малките любознайковци ползата от това да си доброволец, да помагаш и да оставяш след себе си добро. Специално внимание в занятието бе обърнато на Доброволните формирования за предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях, които са създадени към всяка една община на територията на ловешка област. По данни на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Ловеч доброволните формирования на територията на областта са 8 – по едно в общините Ловеч, Троян , Тетевен, Луковит, Ябланица, Угърчин, Априлци и Летница , в които участват общо 129 човека. Децата научиха, че за да станеш добре подготвен доброволец е нужно да преминеш и през съответното обучение за оказване на първа помощ и познания в областта на пожарната безопасност.

Нашите партньори
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ САЙТ
НА СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО”!
За любители на природните творения;
За онези, които търсят различното;
Които бягат от злободневното и масовото;

За жителите, гостите и приятелите на Деветашкото плато и десетте села: Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево, Тепава и Чавдарци – надяваме се тук да намерите по нещо интересно и предизвикателно за всеки вкус.

Надяваме се и да обикнете този район още повече!