Новини
Сдружение "Деветашко плато" се включи в нов проект
Сдружение "Деветашко плато" се включи в нов проект 29.11.2017

На 23 и 24 ноември в Германия се проведе първата работна среща на партньорите по проект "Пожарникари-доброволци", в който сдружение "Деветашко плато" се включи от месец септември тази година. Проектът е подготвен от германската организация Висамар (със седалище в Лайпциг) и община Кабелскетал (намираща се между Хале и Лайпциг), а партньорите са още от България, Дания, Естония, Унгария, Хърватска. Всяка страна представи как са организирани доброволните формирования в помощ на службите за противопажарна охрана и защита на населението. Домакините запознаха участниците в проекта със ситуацията в Германските общини и големи градове, и предложиха посещение на два общински центъра за доброволци в селата Осмунде и Дискау.

Предстоят работни срещи в Хърватска (март 2018), Дания (септември 2018), Естония (февруари 2019) и заключителна среща в България (юли 2019).

Нашите партньори
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ САЙТ
НА СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО”!
За любители на природните творения;
За онези, които търсят различното;
Които бягат от злободневното и масовото;

За жителите, гостите и приятелите на Деветашкото плато и десетте села: Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево, Тепава и Чавдарци – надяваме се тук да намерите по нещо интересно и предизвикателно за всеки вкус.

Надяваме се и да обикнете този район още повече!