Новини
Сдружение "Деветашко плато" в Естония
Сдружение "Деветашко плато" в Естония 08.03.2019

От 25.02. до 01.03.2019 двама представители на сдружение "Деветашко плато" взеха участие в четвъртата работна среща по прокт "Пожраникари доброволци за всички", която се проведе в село Миссо, област Вьору в югоизточния край на Естония. Вечe втора година сдружението си партннира с община Севлиево и доброволното формирование, като представя наличните добри практики от България и ги споделя с колeги от останалите страни, партньори по проекта: Германия (водеща организация е община Кабелскетал), Дания, Естония, Хърватия и Унгария.

На тази среща представихме добрите практики за обучение и подготовка на доброволците. Всяка страна има интересни подходи, различни степени на подготовка и специализация на участниците в доброволните пожарни и спасителни формирования. Част от тях са близки до подготовката на професионалните пожарникари, а други се доближават до практиката на нашата ПСС.  Споделените практики и работни материали ще се преведат на всеки от партньорските езици, за да се представят пред местните формирования.

Нашите партньори
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ САЙТ
НА СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО”!
За любители на природните творения;
За онези, които търсят различното;
Които бягат от злободневното и масовото;

За жителите, гостите и приятелите на Деветашкото плато и десетте села: Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево, Тепава и Чавдарци – надяваме се тук да намерите по нещо интересно и предизвикателно за всеки вкус.

Надяваме се и да обикнете този район още повече!