Атракции
Гарваница
Гарваница Горско Сливово Още снимки на тази атракция

Само на 2 километра от село Горско Сливово се намира уникална природна забележителност – пещерата Гарваница. Това е вертикална пещера с внушителен вход и дълбочина над 60 метра. В пещерата се слиза по почти отвесна метална стълба – усещането е незабравимо. С всяко стъпало се усеща как въздухът става все по-хладен, а накрая човек се озовава в един свят, различен от реалния – светът на природните чудеса.

 

Кметството с подкрепата на Община Летница и сдружение «Деветашко плато» облагородява местността около пещерата с места за отдих – пейки, беседки, заслони. Тук на 06.09. се провежда и вече традиционният събор на Деветашкото плато «Девет песни от извора».

 

До "Гарваница" се стига с кола и с велосипед от селата Горско Сливово и Кърпачево. Пътят е обозначен с табели и указателни знаци.

 

В близост до нея се намира и "Малката Гарваница" - още една интересна атракция, привличаща както пещерняци, така и туристи и любители на природата.

Нашите партньори
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ САЙТ
НА СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО”!
За любители на природните творения;
За онези, които търсят различното;
Които бягат от злободневното и масовото;

За жителите, гостите и приятелите на Деветашкото плато и десетте села: Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево, Тепава и Чавдарци – надяваме се тук да намерите по нещо интересно и предизвикателно за всеки вкус.

Надяваме се и да обикнете този район още повече!