Атракции
 • Интересни обекти в село Крамолин Крамолин
  Интересни обекти в село Крамолин Часовниковата кула в центъра на селото отброява времето с камбанен звън на всеки 30 минути; издигната е в памет на жертвите за свободата и независимостта на България. Църквата „Свето Възнесение” е еднокорабна, с място за хор и чудесна акустика. Построена е през 1898-1903 г. от майстор Тотю от Трявна на мястото на стара църква от 1843 г. Намира се близо до центъра на селото, а за да я...
 • Къкринско ханче - национален туристически обект Къкрина
  Къкринско ханче - национален туристически обект Къкринското ханче е едно от най-известните места, свързани с революционната дейност на Апостола на Свободата Васил Левски , мястото,  което му е дало последен подслон преди да бъде заловен от турските заптиета призори на 27 декември 1872 г. В него са се провеждали заседанията на местния революционен комитет. След залавянето на Левски ханчето е изоставено, като в края на XIX век пожар го...
 • Интересни обекти в село Къкрина Къкрина
  Интересни обекти в село Къкрина Църквата „Успение Богородично” е построена през 1930 г., и днес е  паметник на културата с регионално значение. В непосредствена близост до църквата е уредено място за пикник край Селската чешма с беседка, огнище, маси и пейки за отдих.
 • С магарешка каручка... Тепава
  С магарешка каручка... Малко селце е Тепава, но ако се обадите в кметството, ще ви предложат разтоварваща разходка с магарешка каручка от селото до хълма Асмалъ, с дъх на билки и спомени за детството.
Нашите партньори
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ САЙТ
НА СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО”!
За любители на природните творения;
За онези, които търсят различното;
Които бягат от злободневното и масовото;

За жителите, гостите и приятелите на Деветашкото плато и десетте села: Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево, Тепава и Чавдарци – надяваме се тук да намерите по нещо интересно и предизвикателно за всеки вкус.

Надяваме се и да обикнете този район още повече!