Атракции
Пещера Стълбица
Пещера Стълбица Кърпачево Още снимки на тази атракция

    Интерес за туристите и гостите на село Кърпачево представлява пещерата Стълбица, с формата на обратна фуния. Намира се на около 3 километра западно от селото и е достъпна пеш, с високопроходими велосипед или с кола. В дъждовно време пътят с кола става по-труден. Пещерата представлява идеално кръгла подземна зала с диаметър около 40 метра. Слиза се по метална стълба, която е ремонтирана през 2010 година от Сдружението и хората от селото. Пещерата е уникална не само със своята форма – когато слънцето огрява пещерата, слънчевият лъч застава под различен ъгъл в нея в зависимост от годишното време и часът, в който го наблюдавате.

    Изключително предизвикателство за любителите на фотографията. Влагата в пещерата се изпарява в осветеното пространство и тази игра на светлина и пара ви дава възможност да развихрите въображението си. Ако искате да влезете по-навътре, ви трябва фенер. Гумените ботуши също са добра идея.

Нашите партньори
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ САЙТ
НА СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО”!
За любители на природните творения;
За онези, които търсят различното;
Които бягат от злободневното и масовото;

За жителите, гостите и приятелите на Деветашкото плато и десетте села: Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево, Тепава и Чавдарци – надяваме се тук да намерите по нещо интересно и предизвикателно за всеки вкус.

Надяваме се и да обикнете този район още повече!